چگونه کانکتور را بشناسیم:
امروزه به دلیل توسعه فناوری ، تنوع کانکتورها نیز دچار تحولات اساسی شده است . در این میان کامپوترها در راس هرم تنوع
اتصال دهنده ها قرار دارند . اجازه بدهید در اینجا بگوییم که کلا چهار نوع پیوند دهنده به یک مانیتور وجود دارد :DVI ، VGA ، اگر سی پی یو سیستم شما دارای گرافیگ on board بوده و در عین حال یک کارت گرافیک نصب شده دارد در پایان به دو مجموعه پورت گرافیک خواهید رسید در این حالت همیشه کابل نمایشگر خود را به کارت گرافیک خود وصل کنید و نه مادربرد .
ترمینال برق:
کانکتور یا ترمینال برق مادگی اتصال دهنده ای است که به سیم ، کابل یا قطعه سخت افزاری متصل شده است و دارای یک یا چند سوراخ ، شکافت با
ترمینال های الکترونیکی در داخل است و به گونه ای ساخته می شود کهیک کانکتور نرگی میتواند وارد آن شده باشد ، یککانکتور مادگی نیز به عنوان یک جک یا پریز شناخته میشود این نوع متصل کننده را در هنگام جدا کردن آن میتوان به راحتبی تشخیص داد زیرا هادی های الکتریکی مستقیما در معرض دید نیستند.
کانکتورهای فشاری:
کانکتورهای فشاری ( connector ) به معنی
متصل کننده از ریشه کلمه ( connect) به معنی اتصال گرفته شده در واقع کانکتور به قطعاتی گفته می شود که برای برقراری اتصال در قسمت های مختلف مدارهای الکترونیکی و الکترونیکی استفاده می شوند دلیل به کارگیری کانکتور کاهش احتمال قطعی و امکان تعویض در آینده است . کانکتورها عموما در قسمت هایی مانند ورودی منابع تغذیه و محل اتصال برد با قطعات جانبی نصب میشوند .
کانکتور ها با توجه به تفاوت هایی که در ظاهر وکارایی دارند ، یک سری ویژگی های مشترک هم دارند که آنها را در دسته کانکتورها قرار داده می دهند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم .
جنسیت:
جنسیت (Gender): کانکتور ها دو جنس نر و ماده دارند . معمولا بخش ماده ( یا مادگی ) روی برد نصب شده و بخش نر ( یا نری ) برای اتصال درون بخش مادگی قرار میگیرد .
پلاریته:
پلاریته ( poiarity): ;کانکتور ها معمولا فقط در یک جهت خاص متصل میشوند به همین جهت در آنها پلاریته ( جهت مثبت و منفی ) اهمیت دارد . برای اینکه آنها در جهت درست نصب و یا اتصال برقرار کنند در بخشی از آنها زائده ای قرار میگیرد که در جهات دیگر قابلیت اتصال نداشته باشند .
اتصال (contact ) : اصلی ترین بخش کانکتورها بخش اتصال آنهاست بخش اتصال در واقع قطعات فلزی ریزی هستند که معمولا داخل آنها قرار دارند و وظیفه آنها برقراری اتصال ( معمولا بین نری و مادگی ) است . بیشتر مشکلات بردها عدم اتصال درست آنها به خاطر خرابی ، اکسیده شدن و یا کثیف شدن این بخش است .
گام:
گام ( pitch|): اتصال ( contact ) ها در کانکتورها با یک الگو و فاصله خاص روی آن چیده شده اند به این فواصل منظم بین اتصال ها گام گفته می شود توجه به گام ها در مدارات بسیار مهم است چرا که ممکن است دو کانکتور که به نظر یکسان می رسند گام های متفاوت داشته باشند و به درستی روی برد نصب نشود .
پایه:
پایه (mount|) : پایه در واقع تعیین میکند کانکتور از نظر مکانیکی چگونه نصب شود و زاویه آن با اتصالات چقدر باشد .
سیکل طول عمر ( mating cycies): سیکل طول عمر در واقع تعداد دفعات کارکرد کانکتور را نشان می دهد با توجه به نیازمان باید توجه داشته باشیم سیکل طول عمر مناسب انتخاب کنیم .